Modele shtepish me cati

Modele shtepish me cati

Arkitektura e xhamive të keralës NUK paraqet asnjë nga stylet arabe APO ATO të arkitekturës indo-islamike të shkollave perandorake ose provinciale në indinë Veriore. Arsyeja për këtë NUK është e vështirë për tu gjetur. Puna për ndërtimin e xhamive bëhej nga artizanët vendorë hindoue Nën udhëzimet e krerëve fetarë myslimanë që Donin të ngrinin vende adhurimi. Modelet për vendet e adhurimit Ishin Vetëm tempujt Hindu ose Sallat teatrore («koothambalamet») dhe këto MODELE do të përshtateshin për kërkesat e Reja. Xhamitë e Reja të Keralës për rrjedhojë ngjajnë me ndërtimet tradicionale të rajonit. STILI arkitekturor Arab u fut në zonën Malabar të Keralës së sotme, gjatë periudhës së pushtimit nga Hyder Aliu dhe më vonë nga Tipu Sultani gjatë Shekullit të tetëmbëdhjetë. Një nûmer i madh tempujsh u shndërruan në xhami gjatë kësaj periudhe siç dëshmohet nga Stili Tradicional i keralës së këtyre strukturave. Modèle qeramike i ngjyrosur i dy kullave të Bashkuara nga një urë e mbuluar e Mesit të periudhës së DIN. Lindore Han; Kulla majtas, një Saraj i fortifikuar, ka një oborr me Portik, ndërsa hyrja e kullës së djathtë, një Kullë vrojtuese, Hyet nga një påle shkallë. Elementet Kryesore të të gjitha strukturave priren të mbeten të njëjta.

Modeli bazë janě normalisht forma të thjeshta rrethore, katrore ose drejtkëndore me një ÇATI me brinjë të evoluar nga konsideratat funksionale. Forma më e veçantë pamore e Lycèe së keralës është e çatia e gjatë dhe e pjerrët e ndërtuar për të mbrojtur muret e shtëpive dhe TI rezistoi musoneve të rënda, normalisht të ndërtuara me Liman ose labirinte kashte të gjetheve të palmës, të mbështetur MBI një kornizë ÇATI të bërë prej druri të fortë. Strukturalisht korniza e çatisë Ishte e mbështetur MBI Kolona MBI muret e ngritur MBI plinta të ngritura nga niveli i Tokës për mbrojtje ndaj lagështisë dhe insekteve në klimën Tropikale. Shpesh muret Ishin Gjithashtu prej druri që është i bollshëm në Kerala. Dritaret trekëndore Ishin evoluar në dy Funde për ta mundësuar ajrimin e atikut Kur Tavani Ishte i përfshirë në hapësirën e dhomës. Evoluimi i Lycèe shtëpiake të keralës NDJEK ngushtësisht prirjen e zhvillimit në arkitekturën tempullore. Modelet primitive Ishin kasolle me skelet bambuje, ÇATI me kashtë gjethesh në forma të thjeshta rrethore, katrore ose drejtkëndore. Forma drejtkëndore me një ÇATI me Kulm duket se ka evoluar përfundimisht nga konsideratat funksionale. Strukturalisht skeleti i çatisë Ishte vendosur MBI Kolona MBI muret e ngritur nga toka për mbrojtje kundër lagështisë dhe insekteve në klimën Tropikale. MODELE qeramike të një Kulle vrojtuese me balestrierë (majtas), dy Kulla rezidenciale (në Qendër dhe djathtas), një me një oborr në Kat të parë dhe Figurina njerëzore në ballkonin e KATIT të sipërma, bashkë me ndërtesa të Tjera.

Ka referenca letrare të periudhës për Kulla të Larta që gjendeshin në kryeqytete; ATO shërbenin si Kulla vrojtimi, observatorë astronomikë dhe ndërtesa fetare që synonin të tërhiqnin FAVORIN e të pavdekshmëve Xian (të Lidhur me Taoizmin). [36] Eunukët e oborrit, Zhao Zhong dhe Zhang rang e shkurajuan perandorin e përmbajtur Ling (168 – 189 të s.e.) nga ngjitja në dyshemetë e sipërme të kullave të Larta (Duke pohuar se Kjo shkaktonte Fat të Keq), në mënyrë që të fshihnin nga ai banesat e stërmëdha të pallateve që eunukët ndërtuan për veten e pneu në Luoyang. [37] NUK dihet me saktësi nëse Modelet prej qeramike në miniaturë të kullave rezidenciale dhe kullave vrojtuese të gjetura në varret e dinastisë Han janě paraqitje besnike të këtyre kullave prej druri, sidoqoftë ATO tregojë të dhëna jetësore Rreth Lycèe së humbur prej druri. [38] Janë Vetëm një grusht modelesh qeramike kullash shumë-katëshe nga periudha para Han-e dhe periudha e DIN.

Saiba Mais

Laborfase Padrão

O laboratório Laborfase Padrão, empresa situada na região do ABCD em São Paulo, com atuação nas áreas de Análises Clínicas, Citopatologia, Anatomia Patológica, Colposcopia, Ultra-sonografia, Exames Toxicológicos e Ocupacionais.